TOP termékek

Szállítás, fizetés

Szűrés

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Ticket to Ride családi társasjátékok

2021.01.08 12:45
Ticket to Ride családi társasjátékok

A Ticket to Ride társasjátékok bemutatása

A Ticket to Ride egy vasútépítős, kártyagyűjtős családi társasjáték. Alan R. Moon tervezte játékot, az első verziót 2004-ben adták ki, és még ebben az évben elnyerte a német játékszakértők rangos Spiel des Jahres (Az év játéka) díját. A játék sikerét követően számos kiegészítő jelent meg, újabb lehetőségekkel és térképekkel bővítve az alapjátékot. Ezeket megtalálhatod itt nálunk, a webáruházban.

Ticket to Ride társasjáték annak köszönheti töretlen népszerűségét, hogy kb. 10 perc alatt megtanulható a játékszabály még gyerekeknek is, a játékidő sem túl hosszú,  maga a játék is szép látványt nyújt, főleg amikor már mindenki egyre több színes vonatkocsit rakott le a játéktáblára. A játék nyelvfüggetlen, mivel csak a városok nevei vannak a kártyákon, és a táblán, így a külfödi verziókkal is ugyanúgy játszhatunk.Mivel kártyahúzós társasról van szó, a szerencsefaktornak elég nagy szerepe van, aminek viszont az az előnye, hogy gyerekek is egyenlő eséllyel játszhatnak,és egyáltalán nem biztos, hogy egy felnőtt nyeri a játékot.

A játék lényege:

Vasútvonalakat kell építgetnünk két adott város között. A játék kezdetekor kapunk 2db feladatkártyát, ezeken láthatjuk, hogy épp melyik két várost kell majd a játék során összekötnünk. A játéktáblán már színes vonalakkal ábrázolva vannak az útvonalak, nekünk kis műanyag vasúti kocsikat kell majd ezekre helyeznünk úgy, hogy két várost összekössenek. Ezekből a játék előkészületekor minden játékos 20-20 db-ot kap. Kezdéskor kapunk még 4 db vonatkocsi kártyát is. Ezekkel a kártyákkal tervezhetjük meg az útvonalat: egy útszakasz megszerzéséhez annyi kártyát kell összegyűjtenünk, amennyi és amilyen színű az adott szakasz. Ha összegyűlt aminek kell, akkor azokat beadjuk a " közösbe", és  lerakjuk a kocsikat. A következő körben vehetünk csak fel újabb vonatkocsi kártyákat, összesen kettőt. Mikor sikerül összekötnünk két várost, az ezt mutató feladatkártyát magunk elé helyezzük, ezzel jelezve, hogy kész a feladat. Ezután újabb feladatkártyát húzunk, és reménykedünk, hogy viszonylag egymáshoz közeli városokat kell összekötnünk. A játék előrehaladtával egyre több kocsi kerül a játéktáblára, így akár egymás útjába is állhatunk, de nem kell elkeseredni..a két feladatkártyát lehetőségünk van kicserélni.  A játék megy tovább, és amikor egy játékos annyi feladatkártyát gyűjt, amennyi az adott verzióban a győzelemhez kell, akkor vége a játéknak, és gratulálhatunk a győztesnek.

Szinte az összes földrészre készült Ticket to Ride változat, magyar nyelven a bevezető játék, a Ticket to Ride: Első utazás, a már haladóbb Ticket to Ride: Európa, illetve a legkisebb verzió: a Ticket to Ride: New York kapható.Ebben a változatban azonban vasútkocsik helyett taxikat kell lerakosgatnunk.. utcákra. Mivel a játék nyelvfüggetlen, a külföldi verziókat is nyugodtan ajánljuk, a legtöbb két térképet is tartalmaz, a játéktábla mindkét oldalán tudunk játszani. Ilyenek például a Ticket to Ride: Svájc és India, a Ticket to Ride: Japán és Olaszország, a Ticket To Ride: Franciaország és Észak-Amerika Nyugat. Ezek kiegészítő térképek, az alapjátékot már birtokolni kell, mielőtt ezeket beszereznénk.

Bármelyik verziót is választjuk, garantált a jó szórakozás, a gyerkőcök pedig némi földrajzi alapismeretekre is szert tehetnek..játszva.