TOP termékek

Szállítás, fizetés

Szűrés

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Bevezető gondolatok, információk

2020.09.13 15:09
Bevezető gondolatok, információk

Hogyan válasszunk társasjátékot?

Kedves Látogató!

Üdvözöllek a társasjátékok bázisán!

Webáruházunkban kizárólag társasjátékokat találsz, bízunk benne, hogy folyamatosan bővülő árukészletünkben megtalálod majd a Neked, vagy Nektek megfelelő játékot.

Tapasztaltabb játékosok már tudják, mit merre keressenek, ebben a bejegyzésben szeretnénk megkönnyíteni azoknak a dolgát, akiknek egy kis segítség kellene a vásárláshoz. Igyekszünk olyan információkat megosztani , amelyek hasznosak lehetnek. Ilyenek például a játékszabályok, és a bemutató videók. Folyamatosan töltjük fel az anyagokat, a régebbi játékoknál könnyebb a dolgunk, az új megjelenéseknél kicsit várni kell, amíg elérhetőek lesznek termékbemutató videók.

Az alábbiakban bemutatjuk milyen szempontok szerint soroljuk be a társasjátékokat:

Három alapvető termékparamétert rendelünk hozzá a játékokhoz, ezek figyelembevételével már könnyebben találhatod meg, amit szeretnél.

  • 1.   Játékosok száma
  • 2.   Játékidő
  • 3.   Nehézségi szint

Egy adott játék játszhatóságát, nehézségét három kategóriába soroltuk, ott ahol ezt fontosnak tartottuk.

Az első az " egyszerű" kategória.  A játékszabályok egyszerűek, könnyen tanulhatóak, és a játékidő sem hosszú, max. 10-40 perc alatt lemegy egy parti. Aki még nem játszott az adott játékkal, az is hamar beletanul , és akár 8-10 év körüli gyerekeket is bevonhatunk a játékba.

A második kategória a " közepes" jelzőt kapta, ezt azoknak a társasoknak adtuk, amelyek kicsit több gondolkodást igényelnek, itt már a szabályok is összetettebbek, és a játékidő sem 30 perc körüli.

Az utolsó kategória az "összetett" társasjátékok. Ez már a rutinos, tapasztalt játékosok világa. A játékra szánt idő legalább 120 perc kell legyen, mert sokszor már az előkészületek is hosszadalmasak, mire előkészítjük a játékot , akár 20 perc is eltelhet. A szabályok nagyon összetettek, a játékmenet pedig komplexebb.

 

A kategórialista:

Stratégiai társasjátékok 

A lényeg, az előre tervezés, játékostársaink lépéseinek figyelemmel kísérése, majd ezek alapján, -akár módosítva eredeti terveinket- a stratégia kidolgozása, átgondolása, és végül a cselekvés. Találhatsz kezdőknek is nagyon jó, bevezető játékokat, illetve a "gamer" játékosok is válogathatnak ugyanitt. A kooperatív társasjátékokat is itt találhatod, mivel ezeknek a játékoknak is jellemzője a stratégiai tervezés, előregondolkodás stb., viszont itt együtt kell működnünk csapattársainkkal, játékostársainkkal, és közösen kell döntéseket hoznunk, hogy a végén sikerrel járjunk. 

Családi, party, társasjátékok 

Ebbe a kategóriába nagyon sokféle társasjátékot be lehet sorolni. A party társasok többsége remek családi szórakozás, egyszerű szabályokkal, a lényeg a pörgős , gyors játékon, és a vidám hangulaton van. Vannak azonban kifejezetten inkább baráti társaságokkal,vagy haverokkal bulikban játszható " szívatós" , " egymással kiszúrós" partytársasok is, ezek is nagyon népszerűek.

Kvíz társasjátékok

Egy adott témakörben kell "pengének" lenned, a témával kapcsolatos feladványokat kell teljesítened.

Díjnyertes társasjátékok

A  társasjátékokat rendszeresen értékelik különféle nemzetközi és hazai versenyeken,a nyár vége felé ,de legkésőbb ősszel már tudni lehet, mely játékok nyerték el az "év társasjátéka" díjat. Ezeket az elismeréseket szakmai zsüri adja,ami általában egybeesik a játékosok, a nagyközönség véleményével, így a díjazott és a díjra jelölt játékok általában keresettek. A kategóriába a korábbi évek sikerjátékai is bekerültek.

Kártyajátékok

A kártyajátékok közé olyan társasjátékokat is betettünk, amelyek alapvetően társasjátékok, de nem a klasszikus táblás termékek, hanem kizárólag kártyákkal játszhatóak. A partijátékok többsége  kártyajáték,így ezek közül is találhatsz itt, ebben a kategóriában.

Ügyességi társasjátékok

Itt nem a gondolkodáson van a hangsúly, hanem a gyors döntéseken, reflexeken. Gyors játékmenet, max. 30 perc játékidő jellemzi ezeket a társasokat. Partikon, családi rendezvényeken kiváló hangulatcsináló társasjátékok.

Kommunikációs társasjátékok

Ezek a  játékok a játékosok közti kommunikációra építenek, a legismertebb ilyen jellegű társas a Dixit. Nagyon fontos,hogy mit és hogyan közlünk a játékostársainkkal, illetve hogyan értelmezzük az ő kommunikációjukat.

Logikai társasjátékok

A tematikus logikai játékok szórakoztató feladványaikkal állítják kihívás elé a játékosokat. Az egyszemélyes játékok rejtvényeket, fejtörőket kínálnak.

Memória játékok

A memória társasjátékok közül talán a Brainbox, és a Grabolo sorozat az, melyeket mindenki ismer. A lényeg: valamilyen vizuális információ megjegyzése,majd  felidézése. Aki jobb megfigyelő, és memorizálja is amit látott,az nyeri a játékot.

Gyerek társasjátékok

A társasjátékok gyerekek esetében fejlsztőjátékok is. A gyerkőcök játék közben, játszva tanulják meg, milyen az amikor jó, vagy esetleg rossz döntéseket hoznak, milyen érzés veszíteni, illetve nyerni. A kooperációs társasjátékokban pedig a közös döntéseknek vannak következményeik, itt is átélhetik a közös sikerek vagy éppen bukások élményeit.

Reméljük,ebben a pár soros útmutatóban találtál olyan információkat, amelyek segítenek majd  a játékválasztásban.

                                          Vidám hangulatú, jókedvű társasozást kívánunk!