Szűrés

Termék státusza
Ár
3 250 Ft - 11 490 Ft
korosztály
játékosok száma
játékidő
nehézségi szint

TOP termékek

Szállítás, fizetés

Szűrés

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Activity társasjátékok

Activity társasjátékok , minden korosztálynak.
Tovább

Az Activity egy partyjáték, amely 1990-ben jelent meg a piacon,  2010.-ben pedig már több , mint 4 millió eladott példánnyal büszkélkedhetett a játék kiadója, a Piatnik. A játékosok csapatokat alakítanak, céljuk, hogy a soron levő játékos lerajzoljon, szóban körülírjon, vagy elmutogasson egy feladványt a csapatának, úgy, hogy ők kitalálják. Amelyik csapat először ér célba bábujával, az a nyertes. A játékot 3-16 játékosnak ajánlják, egy átlagos játék kb. 45 percig tart.

Játékszabályok: 2-4 csapat vehet részt a játékban, mindegyik legalább kettő taggal. Minden egyes csapat kap egy bábut, amit felállít a rajtmezőre. A fogalmakat tartalmazó kártyákat lefordítva több talonba kell lerakni. Ezen kívül a rajzos feladatokhoz papírra és ceruzára is szükség lesz.

A tábla 6 darab 8 mezőből álló szakaszra van osztva, minden szakaszt egy-egy betű jelöl, sorrendben: A, B, C, D, E, F. Ezek után egy piros célmező is található.

Bármelyik csapat kezdheti a játékot, majd sorban haladnak. A csapat egy tagja kimegy, és húz egy kártyát valamely talonból. Mindegy kártyán A-tól F-ig vannak megjelölve a feladványok, a soron levő játékosnak azt kell választania, amelyik betűvel jelölt szakaszon áll épp a bábujuk. Minden szakaszon más-más bemutatási módot kell alkalmazni:

Az A és D részterületeken rajzolni kell; a játékos nem beszélhet, nem használhat jelbeszédet, nem írhat számokat, sem betűket.
A B és E részterületeken a fogalmat szóban körül kell írni, anélkül, hogy a szót (vagy annak részeit illetve ragozott alakjait) kiejtené.
A C és F részterületeken el kell mutogatni a feladványt. Ekkor nem beszélhet vagy kelthet zajt, nem vonhatja be a körülötte levő tárgyakat.
A csapat tagjainak hangosan kell bemondaniuk az általuk helyesnek vélt megfejtést, a bemutató személy pedig csak akkor jelezhet, ha kitalálták azt.

Valamennyi feladatra időkorlát érvényes, amit  homokóra mutat.

Ha a megadott időn belül a csapat kitalálta a fogalmat, annyit léphetnek előre bábujukkal, amennyi a kártyán oda van írva zárójelben a feladvány után. Ha nem sikerült kitalálniuk, nem lépnek. Ha a bemutató személy megsértett valamilyen szabályt, három mezőt kell visszalépniük. Amennyiben a feladvány után hat pont van írva, az nyílt körnek számít. Ilyenkor nem csak a bemutató személy csapata találgathat, hanem az összes. Az a csapat léphet, aki az időkorláton belül elsőre kimondja a helyes megfejtést.

Ha valamelyik csapat a piros mezőbe kerül, akkor már csak a zárófeladat választja el a győzelemtől. A csapatnak már csak két feladatot kell kitalálnia....

Tovább