AKCIÓS TERMÉKEINK

Szállítás, fizetés

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Társasjáték - Nagy kalóz - Big pirate

Nagy-kaloz-Big-pirate
Nagy-kaloz-Big-pirate
Nagy-kaloz-Big-pirate
Nagy-kaloz-Big-pirate

Társasjáték - Nagy kalóz - Big pirate

Vajon sikerül-e a hajósinasoknak megszerezni a kincset mielőtt a Nagy Kalóz fogságába esnek?
Ajánlott életkor: 5 éves kortól
Játékosok száma: 2-4 játékos részére
Játékidő: 20 perc
A játék tartalma: 1 kalózfigura, 3 hajósinas-figura, 3 kincsesláda, 1 játéktábla, 7 kókuszpálma-rejtekhely, 1 nagy kalóz kocka, 1 kis hajósinas-kocka, 9 kókuszpálma-kártya, 4 papagájkártya

A játék célja:
- Hajósinasoknak: meg kell szerezni egy kincses ládát a kalóz barlangjából és el kell juttatni a csónakba.
- A kalóznak: el kell kapni az összes hajósinast, hogy ne meneküljenek el a kincsesládával.

A játék előkészülete:
Válasszuk ki, hogy ki legyen a kalóz. Ha több játékos is kalóz akar lenni, mindegyikük dobjon a kalózkockával. Aki a legnagyobbat dobja az lesz a kalóz. A többiek választanak egy-egy hajósinas figurát. A 7 kókuszpálmát a tábla sötétebb mezőire kell elhelyezni, a rejtekhelyek szélére.
Helyezzük a hajósinasokat a játéktáblán a kis csónak mezőre. Tegyük a kalózt és a kincses ládákat a barlangmezőre. A kártyákat kiosztjuk a hajósinasoknak a következők szerint:
- 3 hajósinasnál: mindegyik kap 3 kókuszpálma kártyát és egy papagáj kártyát.
- 2 hajósinasnál: 4 kókuszpálma kártyát és 2 papagáj kártyát.
- 1 hajósinas van: 5 kókuszpálma kártyát és 3 papagáj kártyát.

A játék menete:
A hajósinas játékos kezdhet, aki a kalóz bal oldalán helyezkedik el. A hajósinasok a kis kockával dobnak és a dobás szerint haladnak előre a figurájukkal. Ha több hajósinas van, akkor a másik inas az óramutató járásával megegyező irányban következhet.
Azután a kalóz játékos jöhet. A fekete kockával kell dobnia és a dobás szerint előre haladni mezőket. Ha keresztet dob, akkor a kalóz nem léphet.
Miután az első kör befejeződött, a második forduló következik és így tovább.
Haladás a bábukkal:
- A hajósinas léphet előre és hátra, de kockadobásonként csak egyik felé. Egy hajósinas csak egy ládát tud vinni. A ládát akkor szerzi meg, ha áthaladt a barlang mezőn. (együtt lép a ládával)
- A kalóz csak egy irányban léphet. Figyelem! A kalóz kalapjának mindig mutatnia kell a haladásának az irányát. Amikor a kalóz olyan mezőre lép ahol már egy hajósinas van, akkor kiüti az inast és az inast kizárja a játékból.
Menekülés a kalóztól:
- Használj egy papagáj kártyát:
Ezzel a lappal, a kockával dobott pont megduplázódik. Dobás előtt a játékosnak oda kell adnia a papagáj kártyát a kalóznak. Ha pl. 3-at dob, akkor 2x3=6-ot léphet a bábujával.
- Rejtőzz el egy kókuszpálma mögé:
Amikor egy inas elhalad vagy megáll egy kókuszpálma mezőn (a sötét mezők az úton) azt mondhatják: „rejtekhely és a kókuszpálma mögé rejthetik a bábujukat.
Ha játék előtt az inas bábu már a kókuszpálma mezőn áll (rejtőzködés nélkül) a játékos azt mondhatja „rejtekhely és a pálma mögé rejtheti a bábuját és ekkor nem dobhat.
Ha az inas bábu már rejtve van, akkor újra játszhat a következők szerint:
- Rejtve marad: ekkor fel kell használnia kókuszpálma kártyát és oda kell adnia a kalóznak. Nem lehet újra dobni.
- Előjön és dobhat a kockával: Ekkor az inasnak a kókuszpálma mezőt is kell számolnia (ha a játékos 1-et dob, akkor kókuszpálma mezőre lép.
Ha nincs több kókuszpálma kártyája az inasnak, akkor elő kell jönnie a rejtekhelyről. Vigyázat: Ha a kalóz éppen a rejtekhely mezőn van, akkor elkapja az inast, amikor előjön, és az inast kizárja a játékból.
- Leteszi a ládát: az adott körében az inas előre léphet, de le kell tennie a ládát arra a mezőre ahol éppen állt. Így a kalóznak erre a mezőre kell lépnie és a ládát vissza kell tenni a barlangba.

Ki nyer?
- Az első hajósinas, aki eléri a kishajót a kincses ládával, nyer. Vigyázat: Ahhoz, hogy visszajusson a kishajó mezőre, pont annyit kell dobnia a hajósinasnak, ahány mező hátra van.
- Ha a kalóz elkapja az összes hajósinast, akkor a kalóz nyer.


 

korosztály :
5 éves kortól
játékosok száma :
2-4 fő
játékidő :
10-30 perc
nehézségi szint :
egyszerű
Gyártó :
Djeco
További adatok
11 780 Ft
Adatok, Szállítási információk
szállítási idő
2-4 munkanap
személyes átvétel
a Nyugatinál, a Teréz krt 58. Hétfő-Péntek- 12.00-19.00-ig
Cikkszám
DJ08423